Pomôžte nám vašimi 2 % z daní!
top of page

Pomôžte nám vašimi 2 % z daní!




V roku 2023 už aj my prijímame vaše 2%!


V článku sa dočítate:
  • Kto sme?

  • Prečo by ste mali pomôcť práve nám?

  • Čo plánujeme pre verejnosť?

  • Ako nám môžete darovať 2%

  • Formulár pre poukázanie


Kto sme?


Sme cyklistický klub športových nadšencov, ktorý združuje nielen pretekárov, ale aj amatérov s chuťou sadnúť si na bicykel. Založení sme boli v roku 2018, no ten minulý môžeme pokojne nazvať prelomovým. Naše farby sa začali objavovať na súťažiach po celom Slovensku, ale aj v zahraničí, napríklad na slávnej Tour de France pre amatérov. Naše zameranie je však široké! Organizovaním rôznych akcií chceme k cyklistike pritiahnuť čo najviac ľudí od rodín s deťmi až po výkonnostných športovcov. A staráme sa o každého rovnako!


Pretekári


Tento rok sa nám podarilo získať pretekársku licenciu, na základe ktorej vieme aj našim výkonnostným športovcom zabezpečiť štart na súťažiach organizovaných slovenským či inými zahraničnými cyklistickými zväzmi. Peniaze, ktoré klub získa z vašich dvoch percent alebo z inej podpory, nezostávajú pre nejakých „funkcionárov“ – preplácame z nich štartovné, zabezpečujeme výživu či kompletnú pretekársku a tréningovú výbavu.


Verejnosť


Sme súčasťou športového projektu Cez 3 okresy, vďaka ktorému môžeme organizovať verejné cyklojazdy pre každého. Stretáva sa na nich široká komunita cyklistov, ale aj necyklistov, ktorým náš klub zabezpečuje kompletný servis (výbava, štartovací balíček, strava, regenerácia...). Pridáte sa k nám?


Ako poukázať 2% z daní a dôležité termíny

  • do 31. marca 2023 - Podanie daňových priznaní zo strany daňovníkov (fyzické osoby), ktorí podávajú daňové priznanie + podanie daňových priznaní právnickými osobami - Vyhlásenie je už súčasťou daňového priznania

  • do 30. apríla 2023 - Zasielanie vyhlásení zo strany daňovníkov, za ktorých daňovú povinnosť vyrovná zamestnávateľ (zamestnanec okrem vyhlásenia zasiela aj Potvrdenie o zaplatení dane)

Zamestnanci môžu ísť touto cestou:

  1. Požiadajte svojho zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania preddavkov na daň z príjmov a o vystavenie potvrdenia o zaplatení dane.

  2. Vyplňte vyhlásenie o poukázaní 2 % dane. Uveďte vaše meno, rodné číslo, bydlisko a sumu zodpovedajúcu 2% zaplatenej dane.

  3. Najneskôr do 30. apríla 2023 pošlite/doručte formuláre daňovému úradu v mieste vášho bydliska.

FORMULÁR

CzOH 2% z daní
.pdf
Download PDF • 574KB

© Barbora Šuchová

bottom of page