Všetko, čo potrebujete vedieť o športovom projekte Cez 3 okresy
top of page

Všetko, čo potrebujete vedieť o športovom projekte Cez 3 okresy

Občianske združenie Cyklisti z okolia Hlohovca už tento športový projekt avizovali na prelome rokov 2018 - 2019, s reálnymi termínmi prichádza však až teraz.



V období, kedy sa začalo uvažovať o realizácii unikátneho športového projektu Cez 3 okresy prebiehali v občianskom združení veľké budovateľské plány k založeniu cyklistického tímu, ktorý má už dnes za sebou niekoľko úspechov. Postupne, ako plynul čas, do hry "o trón" vstúpil už teraz každému známy vírus Covid-19. Prekazil tak všetky pripravené akcie nie len organizátorom C3O, ale aj mnoho ďalším po celom svete. Našťastie myšlienka a pripravené podklady vírus nijak neovplyvnil a tak sa tento rok dočkáme prvého ročníka.


My sme si v redakcii pre vás pripravili niekoľko bodov, ktoré by ste mali vedieť predtým, ako sa zaregistrujete:

  • Športový projekt Cez 3 okresy sa skladá z dvoch športov: cyklistika, beh

  • cieľom akcií je propagácia regiónu a odpútanie pozornosti od nezdravých trendov

  • ročníková udalosť

  • snažíme sa spojiť jednotlivé obce a vytvoriť tak naozaj unikátny projekt

  • cyklojazda je len omrvinkou toho, čo chystáme v ďalších rokoch

Organizátor akcie varuje!

Každému je snáď jasné, že cyklojazda nie je za žiadnych okolností žiadna súťaž či preteky. Z tohto dôvodu by sme chceli našich štartujúcich poprosiť, aby sa riadili všetkými predpismi a zákonmi, nakoľko počas jazdy budeme len obyčajným účastníkom v cestnej premávke. Pre štartujúcich v balíku to znamená, že síce na nás polícia bude dávať pozor, ale môže nás aj pokutovať za nedodržanie predpisov.


Začína sa v Hlohovci, končí sa v Merašiciach

Avšak celá trať má oficiálne 48 kilometrov, pre štartujúcich, ktorí prídu na aute do Hlohovca to však znamená, že sa musia vrátiť. A práve táto časť článku vás pravdepodobne zaujme najviac. Ako to teda bude v tomto prípade? Je na toto organizátor pripravený?

„Cyklisti, ktorí prídu do mesta na aute a nemajú šancu a možnosť vybaviť si partnera, ktorý by im auto previezol do cieľa sa musia vrátiť. S týmto však rátame a sme pripravení! Pracujeme s dvomi sprievodnými vozidlami, ktoré nás počas cyklojazdy budú chrániť a sprevádzať. Tieto vozidlá následne po cca hodine od príchodu do cieľa odprevadíme sprievodom naspäť do Hlohovca.“ vysvetľuje Dominik Tvrdý, ktorý je riaditeľom celej akcie.


Vjazd do mesta a parkovanie

Hlohovec už pár mesiacov so zatvoreným mostom vnímame ako mesto, odrezané od sveta. A práve preto sme poprosili Jozefa Tvrdého o stručné inštrukcie pre cezpoľných.

„Účastníci cyklojazdy, ktorí majú po trase Hlohovecký most, musia ísť cez obchádzkové trasy, ktorými sú Piešťany alebo Sereď. Nakoľko je vjazd vozidiel na miesto štartu zakázané, platí to aj pre parkovanie. Preto všetkých žiadame, aby svoje vozidlá parkovali na určených parkovacích plochách.“



Registrácia a platba

Registráciou online máte možnosť využiť polovičné štartovné. Na mieste štartu to už bude v plnej sume, za 10 eur. Online ste sa mohli zaregistrovať najneskôr 2 dni pred konaním samotnej akcie, no vďaka zvýšenému záujmu organizátori akcie predĺžili termín až do piatka, 23:59 hod. Tak ak nie ste ešte zaregistrovaní, máte poslednú šancu využiť polovičné štartovné.


Cieľ a občerstvenie

Počas jazdy si smie každý účastník zo sprievodného vozidla zobrať vodu. Plánovaná zastávka s občerstvením a možnosťou doplniť si bidón bude v obci Nové Sady. Tu sa zdržíme naozaj len na pár minút. Našu spoločnú púť ukončíme u nášho dobrého partnera, pred Pohostinstvom Erika, kde pre vás bude nachystaný guláš či pivo a kofola.


Podľa predbežných predpovedí počasia to vyzerá na doobednú fantáziu a my sa preto veľmi tešíme z toho, že už 27.08.2022 môžeme úspešne odštartovať prvý ročník cyklojazdy a zároveň dlhú cestu za veľkým projektom. Tešíme sa na vás!


bottom of page