Hlohovec: Nový most alebo prvý apríl?
top of page

Hlohovec: Nový most alebo prvý apríl?

Len nedávno, 1. apríla sme vás informovali s falošným článkom o tom, že mesto Hlohovec ide postaviť najdlhší most pre cyklistov na Slovensku. Nakoniec sa ukázalo, že to len taký hoci-aký žart nebol. :-)



Hlohovec, 5. apríla - Po nedávnej rekonštrukcii cestného mosta nad rieku Váh v Hlohovci sa mesto chystá na ďalší veľký krok - vybudovanie nového mosta v jeho blízkosti, tentoraz určeného výhradne pre peších a cyklistov. Podľa hovorkyne Miroslavy Hankoščákovej, nová štruktúra by mala byť dlhá 290 metrov a bude stáť na mieste historického zrúteného mosta.


"Naším cieľom je vytvoriť bezpečné a komfortné pešie a cyklistické prepojenie medzi centrálnou časťou mesta, miestnou časťou Šulekovo a priemyselným parkom. Plánujeme umiestniť most vo vzdialenosti asi 875 metrov po prúde rieky od existujúceho cestného mosta," vysvetlila Hankoščáková. Samospráva sa domnieva, že takéto premostenie výrazne zlepší dopravnú dostupnosť pre obyvateľov Hlohovca a jeho návštevníkov, najmä z okolitých dedín.



"Vzhľadom na to, že most vyústi na ľavom brehu rieky Váh v tesnej blízkosti vstupu do zámockej záhrady, očakávame pozitívny dopad na návštevnosť zámockého areálu s Hlohovským zámkom ako dominantou," dodala hovorkyňa. Sekundárnym pozitívnym efektom bude zvýšenie dostupnosti miesta pre zložky záchranného systému, ktoré budú mať možnosť vyhnúť sa komplikovaným dopravným situáciám na cestnom moste.


Aj keď novostavba mosta je v súčasnosti len návrhom, je jasným signálom, že Hlohovec dáva prioritu bezpečnejšej a udržateľnejšej doprave. Po nedávnom úspešnom dokončení rekonštrukcie existujúceho cestného mosta, ktorý teraz poskytuje bezpečný prechod pre chodcov aj cyklistov, je nový most ďalším krokom k zlepšeniu cyklistickej infraštruktúry v meste.



"Som veľmi rád, že mesto myslí aj na nás, cyklistov i peších. V čase rozvíjajúceho sa nadšenia pre cyklistiku je to viac ako pozitívna správa. Som si istý, že to prinesie veľa pozitív do mesta." vyjadril sa predseda občianskeho združenia Cyklisti z okolia Hlohovca, Dominik Tvrdý.

bottom of page