Prípravy na Sereďmaratón 2024 v plnom prúde
top of page

Prípravy na Sereďmaratón 2024 v plnom prúde

S blížiacim sa jarým obdobím sa cyklistická komunita začína tešiť na udalosť, ktorá je každým rokom stále väčším hitom - Sereďmaratón.


Aj keď do štartu zostáva ešte niekoľko týždňov, organizátori už niekoľko mesiacov intenzívne pracujú na príprave 18. ročníka hlavných pretekov a 9. ročníka detských pretekov.



Termín 19. mája 2024 si už mnohí zapísali do svojich kalendárov. Preteky sa stali neodmysliteľnou súčasťou UCI kalendára a mnohých ďalších cyklistických udalostí na Slovensku. Ich popularita neustále stúpa a dôkazom toho sú aj vypredané registračné limity, ktoré organizátori mohli vidieť už po niekoľkýkrát za sebou. Limitovaný počet účastníkov zabezpečuje kvalitu pretekov a nezabudnuteľné zážitky pre všetkých zúčastnených.



Jednou z noviniek, s ktorými organizátori prichádzajú tento rok, sú tzv. "Bonus plus balíčky", ktoré účastníci môžu získať pri registrácii. Tieto balíčky obsahujú množstvo dodatočných benefitov a výhod, ako napríklad možnosť výberu obľúbeného štartovacieho čísla s vlastným menom, extra lístky na občerstvenie, tombolu či špeciálne zľavy a darčeky. Počet balíčkov je však obmedzený, čo dodáva registrácii ešte väčšiu atraktivitu.



Okrem bonusov sa organizátori rozhodli aj rozšíriť služby a pridať nové súťažné kategórie, čo určite poteší všetkých nadšencov cyklistiky. Zvýšené finančné odmeny pre víťazov, väčší počet občerstvovacích miest na trati či bohatšia tombola len dotvárajú atmosféru zábavy a adrenalínu, ktorú si cyklisti užijú počas pretekov.



Registrácia na podujatie bola dnešným dňom, 07.03.2024, spustená a organizátori pripravili výhodnú cenu pre účastníkov, ktorí sa rozhodnú zapísať sa do prvej vlny registrácie. Zľavy a výhodné ceny sú prioritou organizátorov, ktorí chcú zabezpečiť, aby preteky boli dostupné pre čo najviac nadšencov cyklistiky.


Hoci je hlavným cieľom organizátorov pritiahnuť čo najviac účastníkov a urobiť preteky čo najpríjemnejšie, nezabúdajú ani na dôležitosť zachovania štandardu a kvality podujatia. Profesionálny servis, bezpečnostné opatrenia a množstvo ďalších detailov robia zo Sereďmaratónu jedno z najatraktívnejších cyklistických podujatí na Slovensku.



Takže ak máte radi cyklistiku a chcete zažiť nezabudnuteľný zážitok plný adrenalínu a športovej zábavy, neváhajte a zapojte sa do Sereďmaratónu 2024! Sledujte sociálne siete organizátorov, kde budú pravidelne zdieľať novinky a informácie o pripravovaných podujatiach. Buďte s nami a zažite ten najlepší cyklistický zážitok!



Na Sereďmaratóne opäť naše občianske združenie Cyklisti z okolia Hlohovca bude zastávať dôležité úlohy. Jednou z nich je doprava. Náš predseda, Dominik Tvrdý, aj tento rok zastáva funkciu koordinátora dopravy. Okrem dopravy má na starosť aj to, kadiaľ tohtoročné preteky povedú. Spýtali sme sa ho preto na tohtoročnú trasu. „Aj tento rok sme museli žiaľ pristúpiť k určitým zmenám. Pre nás bohužiaľ, no pre vodičov, ktorí do Bojničiek jazdia pravidelne, je to našťastie a konečne. Od minulého roka sme v kontakte s predstaviteľmi VÚC, ktorí nám potvrdili dopravné obmedzenia v čase pretekov na úseku Hlohovec kalvária - Hlohovec Šianec. Trasa teda povedie iným smerom, v tomto momente však ešte bližšie informácie podať nemôžem.“ uviedol Tvrdý.

Okrem Tvrdého bude súčasťou 18. ročníka DHL Sereďmartónu aj náš podprojekt SafetyCar Slovakia.


bottom of page