Reportáž: Matúš Vančo na bedni, Matúš Štrba trpel
top of page

Reportáž: Matúš Vančo na bedni, Matúš Štrba trpel

Tento víkend bol plný vzrušenia, odhodlania a príležitostí pre našich športovcov. Niektorí sa tešili, iní trpeli.



Matúš Vančo sa zúčastnil náročného Škoda Svätojurského MTB maratónu, kde si vybojoval 3. miesto v celkovej klasifikácii. S prevýšením 550 metrov a trasou dlhou 21 kilometrov to nebolo ľahké, ale Matúšovi sa podarilo prekonať mnohých súperov. Jeho úsilie na trati a záverečný špurt ho priviedli na stupne víťazov, čo je pre neho vynikajúci štart do sezóny. „Protivník ma na cieľov páske zdolal o 0,2 sekundy čo ma veľmi sklamalo a nahnevalo“ priznal Matúš.



Matúš Štrba mal však menej šťastný víkend, keďže nedokončil preteky v Drozdove v rámci Slovenského pohára XCO. Zima, dážď a bahno na trati spôsobili, že Matúšove telo odmietlo spolupracovať. Aj keď bol cieľ jasný, príroda rozhodla inak. Veríme, že ďalšie preteky mu prinesú viac šťastia. „Už ráno som vedel, že to nebude dobré. Zle som vstal, bola zima, chytila ma alergická nádcha.“ vysvetľuje Matúš.


Barbora Šuchová si naopak viedla výborne. Napriek náročným podmienkam počasia a šmykľavej trati sa umiestnila na skvelom 8. mieste medzi ženami. Jej dobrý výkon je ešte viac oslávený charitatívnym rozmernom pretekov, kde celá suma štartovného šla na podporu Slobody zvierat. Bežecká sezóna pre Barču len začína - o týžden beží 26km trail z Pezinskej Baby na Kamzík. Tak jej držte palce!



Jozef Tvrdý, podpredseda združenia Cyklisti z okolia Hlohovca sa zapojil do charitatívneho behu "Centimetre pre Lindušku". Aj keď umiestnenie nehralo hlavnú úlohu, jeho účasť a podpora boli vítané. Jeho bežecké stopy v hlohovskom vinohrade boli krokom k dobrej veci.



Občianske združenie Cyklisti z okolia Hlohovca organizovalo druhú časť projektu SocialRideHC 2024. 30 cyklistov sa zapojilo do 58-kilometrovej trasy v chladnom počasí, ale odmena bola motivujúca - nealkoholické pivo u partnera Spilka Terasa. Tento projekt je nielen o cyklistike, ale aj o podpore komunity.



Toto bolo našich pár športových udalostí z minulého týždňa. Držíme palce našim športovcom a tešíme sa na ďalšie vzrušujúce akcie!

bottom of page