Covid-19 Sereďmaratón nezastavil
top of page

Covid-19 Sereďmaratón nezastavil

Už je tomu nejaký čas, čo svetom koluje nový vírus Covid-19. Vďaka nemu vláda SR musela pristúpiť na tvrdé opatrenia, aby sa zabránilo jeho šíreniu. Paradoxne niečo, čo je rozšírené po celom svete ani nevidíme, ani necítime, no napriek tomu boli mnohí organizátori nie len kultúrnych, ale aj športových podujatí nútení buďto plánované akcie v prvom polroku zrušiť alebo presunúť na iný termín.


Organizátori Sereďmaratónu však našli alternatívu, ako svoje preteky zorganizovať aj počas prísnych nariadení. Napadla ich možnosť pretekať individuálne. Pomenovali to „Virtual Ride.“ Túto alternatívu môže využiť každý, pretože organizátori rozdelili pôvodnú trasu z predchádzajúcich rokov na dve časti a to na Piešťanský a Seredský okruh.


Tieto virtuálne preteky prebiehajú od začiatku po koniec júna. Výhodou „Virtual Ride“ je najmä termín, ktorý si môžte počas júna sami vybrať na pretekanie, okruh môžete absolvovať viackrát a máte istotu pekného počasia. Veď kto by už len pretekal počas búrky, lejaku či silného vetra?!


Okrem dvoch tombolových lístkov dostanete aj štartovací balík, ktorého obsah sa dočítate na oficiálnom webe Sereďmaratónu. To však platí len pre toho, kto obľúbenú a tradičnú klasiku podporí minimálnou sumou 10€. „Výška štartovného je nastavená, aby pokryla aspoň časť nákladov, ktoré už s prípravou pôvodného maratónu vznikli a mohli sme ho pre pretekárov zorganizovať aj o rok so všetkými novými službami a servisom, ktoré sme pre nich pripravili.“ Dodal Lukáš Riha, riaditeľ Sereďmaratónu. “Virtual ride„ a celý pretek je však možné podporiť aj ľubovoľnou čiastkou a to prevodom na účet.


„Nakoľko sa za aktuálnej situácie normálne pretekať nedá, pristúpili sme aj my na zmeny. Preto vyzývam našich pretekárov, ktorí sa zúčastnia „Virtual Ride-u“, aby dávali pozor najmä na križovatkách, pretože bolo zvykom ich pred každým pretekom vyzametať, tento rok sme to však neurobili a riziko pádu je zvýšené!“ Úsmevne na situáciu upozornil koordinátor dopravy a bezpečia Dominik Tvrdý.

„Bez srandy ale teraz apelujem hlavne na vodičov, ktorí cez dané úseky jazdia, aby dávali pozor na zvýšený počet cyklistov. Je dôležité, aby boli najmä trpezlivý v zákrutách a aby bezpečne obiehali pretekárov.“ Záverom dodal.


Kompletné informácie týkajúce sa Virtual Ride nájdete tu.

bottom of page